FŐZÉSTERÁPIA

Utolsó kommentek

2017.03.28. 20:12 Orbán Katica

Rozmaringos-diós ciabatta

Címkék: dió kenyér rozmaring ciabatta

dsc09460.jpgAzoknak, akik követték/követik a blogomat, némi magyarázattal tartozom, miért nem írtam mostanában. Egy örökmozgó, mindenre kíváncsi kétévessel élek egy fedél alatt. A főzés legtöbbször abból áll, hogy benézek a hűtőbe, hogy miből lehet maximum fél óra alatt összedobni valamit. Kétéves is legtöbbször ott sertepertél körülöttem, kérdez, szagol, belenyúl, borsot őröl vagy csak éppen kipakolja a lábasokat, amiből akadálypályát épít nekem a konyhapadlón. Ezért arra, hogy a receptet leírjam, az ételt szépen tálaljam és még le is fotózzam, sajnos legtöbbször nincs lehetőség. A következő ciabatta recept is kétéves-kompatibilis, ugyanis 5 perc összeállítani és kelesztés után (egy játszóterezésnyi idő, felnőtt mértékegységben kb. 2-2,5 óra) 25 perc alatt meg is sül. 

Hozzávalók:

600 g fehér liszt + pici a tepsire

500 ml langyos víz

2 kk só

1/3 kocka friss élesztő

maréknyi dió durvára vágva

1 kk őrölt rozmaring

olívaolaj

Az élesztőt a langyos vízben feloldjuk. A diót durvára vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk. A lisztet a sóval és a rozmaringgal összekeverjük. Az élesztős vizet hozzáöntjük a liszthez és összekeverjük. Egy ragacsos, leginkább sűrű nokedlitészta állagú masszát kapunk. Addig keverjük, amíg a tészta homogén lesz és elválik a tál oldalától. Hozzáadjuk a diót. Egy olívaolajjal kikent tálba átöntjük, leterítjük egy tiszta konyharuhával és jöhet a kelesztés. Mikor megkelt, a sütőt előmelegítjük 250 fokra. Lisztes kézzel kettészedjük a tésztát, csavarunk rajta egyet és a kilisztezett tepsire helyezzük két hosszúkás kenyérkét formázva. Mikor betoljuk a tepsit a sütőbe, levesszük a hőmérsékletet 220 fokra, így sütjük 25 percig. Mikor megsült, rácsra tesszük, úgy hagyjuk kihűlni (Már amennyire lehet, mert általában térülök-fordulok és a fele már hiányzik. Langyosan, vajjal vagy egy kis házi májpástétommal.... Hmmmm...)

A facebookon is megtalálsz. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fozesterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr6112328359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása