FŐZÉSTERÁPIA

Utolsó kommentek

2015.07.09. 22:37 Orbán Katica

Legjobblecsó

Címkék: paradicsom kolbász lecsó kápia

lecso.jpg

 

Na jó, ez nem egy ötperces felvágom, belevágom, összerottyantom recept lesz, de megéri vele pepecselni, mert a végeredmény isteni. Először is, kezdjük a paradicsommal: nyár van, a piacon hegyekben állnak a "szabadföldi" paradicsomok, gyönyörű pirosak, egyformák és egyformán íztelenek. Én mindig alig várom, hogy megjelenjen a piacon a parasztparadicsom (nem én találtam ki, a legtöbb termelő ezt írja ki), ami bumfordi, göcsörtös, minden, csak nem szép, de cserébe jó húsos és mily' meglepő - paradicsom íze van.

Sosem szerettem az olyan lecsót, amiben mindenféle héjak pöndörödnek, ezért ezektől igyekszem megválni. A paradicsomot és a paprikát is meghámoztam és hogy megkönnyítsem a dolgom, vastag húsú kápia paprikát használtam (kaliforniaival is kiválóan működik). Természetesen a többi hozzávaló minősége is nagyon fontos, nincs annál rosszabb, ha a kolbász fűrészpor ízű, a fűszerpaprika meg keserű. 

Hozzávalók: 

1 fej vöröshagyma

4 db naaaagy paradicsom

2-3 db kaliforniai vagy 4-5 kápia paprika

arasznyi kolbász (elhagyható, de azért sokat hozzátesz :) )

fűszerpaprika

olívaolaj

kacsa- vagy libazsír

csipet cukor

2-3 ág friss kakukkfű

 

A paradicsomok héját X alakban bevágjuk, pár másodpercre lobogó vízbe tesszük, majd hideg (akár jeges) vízben lehűtjük, így könnyedén le tudjuk hámozni a héját. Kicsumázzuk, kikaparjuk a magját, negyedeljük, egy sütőpapírral kibélelt tepsin kevés olívaolajjal, sóval, cukorral, kakukkfűvel összekeverjük, 100 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 percen keresztül aszaljuk. A paprikát nyílt lángon, grillen vagy 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a héja megfeketedik. Ekkor egy jól zárható műanyag dobozba tesszük "izzadni", mikor kihűlt, a héját könnyen le tudjuk szedni. A hagymát cikkelyekre vágjuk, kevés zsíron megpirítjuk, megszórjuk a paprikával, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt. A paprikát kicsumázzuk és hosszában csíkokra vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk és most jöhet egy kevéske vízzel az összerottyantás :) A végeredmény egy intenzív, paradicsomos, sűrű szaftos lecsóistenség. 

 

A Facebookon is megtalálsz

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fozesterapia.blog.hu/api/trackback/id/tr507613860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása